Voortgang ontwikkeling Orca V9 (4)

De eerlijkheid gebied te zeggen dat er even minder goed nieuws is. Hoewel Orca Kantoor V9 en Orca Tablet V9 beiden in hun ontwikkeling redelijk succesvol gebouwd zijn is de samenwerking tussen de twee applicaties nog verre van optimaal. Dit is gebleken uit de eerste gezamenlijke tests die ik helaas nu pas kon uitvoeren omdat de laatste ontwikkelingen in de onderlinge communicatie tussen de apps pas zeer recent is afgerond.
Met name zaken buiten de ontwikkeling om zoals het bijwerken van de bedrijfsadministratie en het ondersteunen op Orca V8 waar de afgelopen week massaal verzoeken voor binnenkwamen heeft de test naar achtereen geduwd. Met de verwachting dat de test toch goed zou verlopen was dit eigenlijk niet echt spannend, maar nu de test diverse uitdagingen naar voren heeft gebracht wordt de tijd steeds krapper.

Vanaf het vakantiepark zal ik nu meer tijd dan oorspronkelijk bedoeld in Orca steken om er alles op alles  op in te zetten om de software toch op 7 januari stabiel te hebben. Vanuit dit oogpunt steek ik even wat minder tijd in de communicatie op deze plek en werk ik vooral verder aan een gedegen oplossing. Hopelijk kan ik u hier snel melden dat het onder controle is.
U weet dat ik niet houdt van commercieel mooie praatjes die de werkelijkheid verbloemen, dus in deze situatie is de boodschap wellicht even verontrustend, maar wel het meest transparant. Maakt u zich echter niet te veel zorgen, want de druk én vooral de wil om het op 7 januari in orde te hebben is groot en dat geeft mij de power om het ook mogelijk te kunnen maken.  Tot beter nieuws!

Terug