Voortgang ontwikkeling Orca V9 (3 — > 1 en 2 per mail)

Voortgang
De ontwikkeling van Orca V9 loopt technisch goed. Er zijn afgelopen week wat hobbels genomen en er is daardoor wat vertraging opgebouwd, maar de toegezegde datum van 7 januari voor de oplevering lijkt nog haalbaar.
Wel is besloten om de keuring van elektrische gereedschappen uit de omvang van de update te halen en deze eind januari in een extra update toe te voegen. Deze nieuwe module is niet goed uit de eerste interne test gekomen en dient te worden gecorrigeerd, om de verdere voortgang van Orca niet te verstoren is dit onderdeel uitgesteld.

Sneak preview toestelgegevens
Nieuw is onder andere dat elke toestelregel voortaan een datum laatste jaarlijks onderhoud laat zien en een datum waarop de status is gewijzigd. Veelal zullen deze data gelijk liggen, maar wanneer de jaarlijkse onderhoudsbeurt resulteerde in een offerte voor het corrigeren van niet gebruiksklaar toestellen, dan wordt bij het uitvoeren van dat werk alleen de statusdatum aangepast. De datum van de jaarlijkse controle blijft dan zichtbaar. Als de datum in het huidig jaar valt wordt deze geel gekleurd. Zo is goed te zien welke toestellen dit jaar al hun onderhoud hebben gehad.
Ook zijn in de kantoorversie icoontjes zichtbaar in de toestelregel, wanneer er bij een toestel een notitie of foto aanwezig is. Door op de icoontjes te klikken komt de notitie of foto in beeld.

Bij verlichting met een pictogram wordt het symbool in de betreffende regel visueel gemaakt.

In de klantenlijst is een statuskleur toegevoegd waarmee het onderscheid wordt gemaakt tussen nieuw ontvangen data, gecontroleerde data en gefactureerde data.

Terug